40års fødselsdag – opstarten på planlægningen

For nogle måneder siden afholdte jeg min 40års fødselsdag. Jeg begyndte planlægningen af festen mange måneder forinden, hvilket jeg kun kan anbefale. At have god tid til at planlægge sin fest, giver dig muligheden for at tænke alle elementer igennem – hvad enten det drejer sig om maden, musikken eller hvilke balloner der skal være til festen.

 

Der er mange ting man skal huske på og overveje når man skal planlægge en fest og det tager tid, især hvis man ligesom jeg – klarer det hele selv.

Jeg startede med at lave en to do-liste, med alle de opgaver jeg på forhånd kunne se skulle ordnes, du kan bruge den til at finde inspiration eller bruge dem som tjek liste:

  • Madbestilling
  • Drikkevarer indkøb
  • Indkøb af pynt
  • Bordplan
  • Tidsplan
  • Design af menukort og drinkskort
  • Bordækning

 

Har du børn – så husk balloner til festen!

Jeg har små børn, hvilket betød at min fødselsdag blev delt op i etaper, hvor førstedel var børnevenlig og anden del kun var for voksne når børnene sov.

Jeg har en søn på 5år, som elsker superhelte, traktorer og balloner. Jeg indkøbte derfor virkelig mange balloner til festen og omdannede min drengs værelse til det helt store ballonunivers. Hvorfor fortæller jeg dig dette tænker du?

Hvis du har børn, kan jeg kun anbefale denne idé. Ballonuniverset var et kæmpe hit. Børnene fandt på alverdens forskellige lege og vi voksne fik lov til at lege med når musikken spillede op til ballondans.

Da festen var slut for de mindste, fik alle børn en ballon med hjem, hvilket kun skabte endnu mere glæde. Så balloner til fest – er en god ide.

 

Indkøb og den sidste klargøring

Jeg ventede med at handle ind til en uge før festen. Jeg brugte planlægningsugerne til at lave en lang indkøbsseddel og fundet de steder jeg kunne få de ting jeg manglede.

Jeg er generelt ikke til onlinehandel, men jeg havde svært ved at finde de balloner til festen, som jeg gerne ville have.

En fra min mødre gruppe introducerede mig for heliumballoner.dk. Her fandt jeg alle de balloner til festen som jeg manglede. Leveringen skete hurtigt og produkterne var gode.

Jeg brugte en hel dag på at kører rundt for at handle de ting jeg manglede. Jeg kan anbefale at du laver en aftale med de steder du handler stort ind, at du kan aflevere de varer og produkter tilbage som ikke er åbent. På den måde, betaler du kan for de ting du rent faktisk bruger. Det sparrede mig for mange penge.

 

Jeg fik hjælp til opstillingen af nærevenner, dagen før. Det var en god start på fejringsweekenden, da man sammen kunne dele spændingen over festen. Selvom det lyder som værende i overkanten, lavede jeg en produktionsplan til opstillingsdagen. Dette var med til at sikre, at alle altid vidste hvad de skulle lave og hvilke opgaver de kunne gå i gang med. Dette gav også mig tiden til at fikse de små problemer der opstod.

 

Nyd din dag

Man bruger lang tid på planlægningen af en fest også er den overstået på et splitsekund. Derfor er er min største råd og måske også det vigtigste: husk at nyd din fest!

Jeg havde hyret nabopigen og to af hendes veninder til at agere tjenere, hvilket betød at jeg ikke skulle tænke over noget praktisk på dagen. Dette var en kæmpe befrielse og gav mig muligheden for at slappe af og nyde mine gæster samvær.