6 ting du kan lave i Randers

Mangler du inspiration til hvad man kan få en weekend i Randers til at gå med? Uanset om du bor i byen, kommer langvejsfra, eller bare er på gennemrejse, kan du finde noget for alle i familien her.

Naturoplevelser

Randers regnskov. For de der endnu ikke har besøgt Randers Regnskov, er det et absolut must når man er i nærheden. Det er et fantastisk sted for alle aldre, og det kan næsten få en til at tro man er taget til mere tropiske egne af jorden.

Det er muligt at se eksotiske dyr, få en masse viden om dem, og blive imponeret af hvor smukke og dygtige de er. Derudover får I lov til at mærke temperaturen, lugtene og lydene som minder om der hvor dyrene oprindeligt kommer fra.

Cykelture. Randers ligger i et skønt område af Østjylland med meget natur der omgiver byen. Det er derfor oplagt at tage på cykelture i området. Både når du vil se selve byen og udforske naturen, kan du nemt komme omkring med en cykel.

Hvis du er på besøg med hele familien, og I ikke har cykler med, er det bare at leje dem i byen. På nettet kan du finde 12 cykelruter i og omkring Randers, som I med fordel kan følge.

Oplevelser i bymidten

Stjerneruten. Da Randers er en cirka 1000 år gammel by, har den meget historie og mange gamle bygninger. Er du interesseret i at lære om byens historie, kan du følge stjerneruten som guider dig ved hjælp af små messingstjerner.

Med en lille turistfolder ved hånden kan du samtidig få spændende informationer om de steder du kommer forbi. Det er en hyggelig og anderledes måde at slentre rundt i den charmerende by.

Shopping. Hvis du er i shoppehumør, har Randers meget at byde på. Tag en tur i centret, eller gå gennem de hyggelige, gamle gader og lad dig inspirere af butiksvinduerne. Der er både tøj og sko til børn og voksne, og meget mere.

Du kan samtidig ordne et par praktiske ting under shopping turen. F.eks. kan du få en god og billig iPhone x reparation, som er overstået nemt og hurtigt. Butikken ligger centralt så du kan shoppe videre mens du venter.

Kulinariske oplevelser

Fang laks i Gudenåen. Randers har i mange år været kendt for deres store laks som kommer svømmende langs Gudenåen og ender i Randers Fjord. Byen har endda et torv med navnet ’Laksetorvet’ af samme årsag. Derfor er det også oplagt at skulle smage en af disse laks når du besøger Randers.

Er du til lystfiskeri, kan det være sjovt og hyggeligt at prøve at fange fiskene selv. Hvis du heller bare vil spise dem, er der også mulighed for at bestille en veltilberedt laks på en af byens fiskerestauranter.

Beerwalk. Endnu en ting Randers er kendt for, er byens tradition for ølbrygning. En Beerwalk i Randers er derfor for dig som elsker øl, og har lyst til at besøge et af de talrige udskænkningssteder og hygge dig med smagsprøver.