Det skal du huske når du holder temafest

Skal du snart arrangere en temafest, er der mange ting som du skal huske at tænke på. Du skal tage stilling til hvor festen skal holdes, hvornår festen skal holdes, hvem der skal inviteres og vigtigst af alt: hvad festens tema skal være. Derudover er der også alle de små, men vigtige beslutninger

 

Med så meget at tænke på, kan det være nemt at glemme noget vigtigt der har med festen at gøre. Derfor bliver du her præsenteret for 4 ting, som du endelig ikke må glemme når du arrangerer en temafest.

Vælg et passende tema

Et godt sted at starte når du vil arrangere en temafest, er at vælge hvilke gæster du vil invitere. Når du er klar over hvem du kunne tænke dig som gæster ved din fest, må du omhyggeligt overveje hvilket tema du skal vælge.

 

Der findes rigtig mange forskellige temafest-idéer, og det er derfor nemt at blive inspireret, men svært at vælge. Udover at du selvfølgelig skal vælge et tema som du synes er sjovt, skal du også tænke på deltagerne i festen. Det skal helst også være et tema, som de vil kunne lide.

 

Overvej derfor hvem du har inviteret, og hav det i tanke når du vælger tema så du ikke kommer til at vælge et tema, som vil støde nogle eller gøre nogen dårligt tilpas.

 

Kostumer: go eller no-go?

Når du har valgt dit tema, er det tid til at vælge hvorvidt temafesten kræver kostume eller ej. Det er selvfølgelig op til den enkelte deltager om han eller hun vil klædes ud eller ej, men som festarrangør kan du sætte standarden.

 

Nogle temafester egner sig bedst uden kostumer, mens andre næsten kræver en udklædning. Tænk over hvad der passer bedst til din fest, så du kan træffe det helt rigtige valg.

 

Du skal derudover også huske på, at der er stor forskel på at møde op til en Hawaii-fest iført en blomsterkrans eller at møde op med hele hula-hulaoutfittet på. Tænk over hvilken kostume situation du ønsker, og læg op til den i den indbydelse, som du sender ud.

Vælg de rette omgivelser

Når du har dine gæster, dit tema og om der skal lægges op til at komme iført kostume eller ej, skal du vælge det sted din fest skal holdes.

 

Hvis du har muligheden for det, kan du vælge en placering til festen som matcher temaet. Skal du holde en New York fest kan du vælge et sted med et industrielt look; holder du Hawaii fest er et sted nær en strand oplagt.

 

Er du ikke så heldig at du har frit slag over de omgivelser, som festen skal holdes i, er der selvfølgelig også mange ting som du kan gøre for at festen bliver vildt fed alligevel.

Du kan pynte lokalerne flot op, så de danner de perfekte rammer om din fest, og du kan have genstande til festen som virkelig får temaet til at stå frem.

 

Husk bordpynten

Noget som desværre nogle gange bliver glemt en smule når det kommer til at arrangere temafester, er vigtigheden af et flot pyntet bord.

 

Selvom omgivelserne er pyntet til perfektion, vil festen alligevel mangle et vigtigt element hvis ikke der også er styr på bordpynten.

 

Tag derfor udgangspunkt i din fests tema når du vælger bordpynt. Vil du for eksempel holde en stilet New York temafest, må du have dækket et bord op som virkelig giver ægte New York stemning.

 

Det kan du gøre i dit valg af service, servietter, tallerkner, bordpynt og så videre. Kun din fantasi sætter grænsen for hvordan du får lavet den perfekte bordpynt.