GPS tracking er et tegn på udvikling

For nogen kan tanken om GPS tracking virke vovet, ubehagelig og dystopisk. Andre anser denne moderne teknologi for at være en nøgle til en helt ny verden af fantastiske muligheder. Hvad end man tilhører den ene, mere konservative gruppe, eller den anden, mere progressive gruppe, er en ting sikkert: GPS tracking er en teknologi, der afspejler udvikling i den tid, vi lever i. Tidens teknologi siger meget om tiden selv.

Fremtiden er her nu

Hvad er GPS tracking? Det er teknologien til at spore bestemte enheder uanset hvor, de befinder sig. Typisk placerer man et tracking apparat i en bil eller andet køretøj, og på den måde kan man altid følge med i, hvor bilen bevæger sig hen. Det er en teknologi, der følger helt naturligt i fodsporene på den typiske GPS teknologi. En almindelig GPS er jo i og for sig en tracker, der blot er inkorporeret i bilens eget hardware, eller sidder i ruden som en GPS. For at lære mere og eventuelt købe en GPS tracker selv, kan du se mere her: https://livegps.dk/flaadestyring

Der er altså ikke så meget at diskutere, når det kommer til GPS tracking og hvor vidt det er etisk. For naturligvis er der mange forskellige eksempler på, hvad en GPS tracker kan bruges til. Har man set amerikanske actionfilm tænker man måske på, at trackeren kan placeres i skjul på nogens fartøj, og på den måde kan man holde øje med, hvor de er. Dette er dog langt fra virkeligheden omkring hvad en GPS tracker rent faktisk benyttes til. Og når det kommer til stykket, går de fleste af os allerede rundt med en slags GPS tracker i lommen, nemlig vores mobiltelefoner. Telefonen kan i princippet også spores, i hvert fald så længe den er tændt. Derfor er der ikke rigtigt nogen vej tilbage. Fremtiden er her nu, om vi vil det eller ej, og vi kan lige så godt prøve at gøre det så godt og brugbart som muligt, i stedet for at være reaktionære og nægte fremskridt.

GPS tracking som superkraft

I stedet for at have en negativ indstilling til den moderne teknologi, giver det faktisk meget bedre mening at være positiv. Tænk over, hvad det egentlig kan bruges til, sådan noget GPS tracking. På en måde kan det ses som en helt særlig superkraft. Hvem ville have tænkt på, for hundrede år siden, at vi rent faktisk ville kunne spore andre menneskers bevægelser direkte og live fra et kontor eller en maskine?

For firmaer som for eksempel inden for transportindustrien er GPS tracking et utroligt hjælpsomt middel. Sådan kan man på hovedkvarteret holde nøje øje med, hvor de forskellige lastbiler befinder sig. Får man en hurtig ordre, er det let at se, hvem der befinder sig i nærheden, og man kan holde øje med, om tidsplanerne overholdes.

Samtidig er det også smart at have en tracker i sin bil, hvis den nu bliver stjålet. På den måde kan du nemlig altid finde hen til bilen igen. Der er altså rigtig mange fordele ved GPS tracking.