Guide: Find den helt rigtige cykel til dig og dine behov

Er du en vaskeægte cykelentusiast er den helt rigtige cykel selvfølgelig vigtig. Der er trodsalt ikke meget cykelentusiast over ikke at have en cykel – eller hvad den rigtige cykel for den sags skyld. En cykel skal gerne kunne holde mange gode år, så her er det helt okay at være kræsen, og være sikker på at du lægger dine penge det helt rigtige sted.

Men er det her første gang du selv er ude og købe cykel, kan det godt være svært at finde ud af hvilken cykel der er den allerbedste for dig, både i forhold til model og behov. Der findes efterhånden også mange forskellige cykler at vælge imellem, og mens, at dette selvfølgelig sikre sig at du kan finde den helt perfekte cykel til dig, gør dette det også mere uoverskueligt. Der er trodsalt rimelig langt imellem en mountainbike og en racercykel.

I denne guide kan du finde gode tips og tricks til hvordan du gør dit cykelvalg mere overskueligt og sikre dig at du kommer hjem/får bestilt hjem, den helt rigtige cykel til dig og dine behov.

Cyklen skal være en forlængelse af kroppen

Når du vælger cykel er det i første omgang bare din højde du skal have øje for. Din højde bestemmer nemlig hvorvidt dine ben vil kunne nå pedalerne og om du kan sidde komfortabelt på cyklen, uden hverken at føle du skal strække dig, eller at du sidder med knæene op under hagen.

Lægger du lige på vippen mellem to størrelser cykler, er det en god ide at tage din kropstype i betragtning.

Er du fx opbygget med en længere overkrop og korte ben, er det en god ide at vælge den mindre af de to størrelser, så du er sikker på dine ben kan nå.

Er det til gengæld omvendt og har du længere ben og kortere overkrop, så vælg i stedet den større af størrelserne, så cyklen ikke føles for lille. En for lille cykel kan nemlig give ubehag i både knæ og ankler.

Den bedste måde at finde en cykel du finder rar at cykle på, er selvfølgelig at tage ud og prøvekøre nogen af dem. Dette er desværre dog ikke altid en mulighed.

De webshops der sælger cykler, ved heldigvis ofte at det der med at finde den rigtige størrelse godt kan være tricky, så flere har nu størrelsesguides, der kan hjælpe med at finde den perfekte cykel til dig. Du skal blot indskrive din højde, og webshoppen foreslår hvilken størrelse der er bedst for folk af din højde.

Nishiki – mærket der kan det hele

 

Når du har fundet ud af hvilken størrelse cykel du skal kigge efter, skal du til at kigge på model og mærke. Det er nu du er kommet til rent faktisk at vælge en cykel.

Nishiki er et af mærkerne under HF Christiansen A/S – Danmarks største cykelproducent. Andre mærker under HF Christiansen A/S er MBK, Raleigh, Avenue, Bike by Gubi og mange flere.

Nishiki skiller sig ud fra mængden på flere punkter. Mest bemærkelsesværdigt er deres hybridcykler. Som navnet hentyder til er en sådan cykel en hybrid mellem flere forskellige former for cykel. Den kunne fx have stellet fra en racercykel, men styret fra en citybike.

Så er du deltids cykelentusiast, men vil samtidig gerne kunne bruge din cykel i hverdagen, er en hybrid cykel perfekt til dig.

En stilren Nishiki cykel giver dig det du har brug for uden pjat. Der er ikke alt muligt fantastisk du skal til og finde ud af, du får blot hvad du betaler for: En cykel i god kvalitet der kan næsten det hele.