Hvem skal passe dine grønne områder?

Vi danskere elsker vores haver og grønne områder. Vi elsker også havearbejde. Når man kigger rundt i villakvartererne om foråret myldrer det med aktivitet. Gamle som unge, mænd som kvinder er ude med river, spader og tillebør. Vi graver rabatterne op, slår græs, planter blomsterløg og frugttræer. Intet havearbejde synes at være for snavset eller for hårdt for hr og frue dansker.

Det er også dejligt at være ude i den friske luft og bruge kroppen. Og sundt er det også. Lungerne bliver luftet ud, kredsløbet kickstartet og blodet løber hurtigere. Det er god fitness træning, det er helt gratis og sparer oveni købet også penge.

Når du ikke kan klare det hele

Men ikke alle kan, og ikke alle kan gøre det hele tiden selv. Nogle gange har du simpelthen ikke tid, nogle gange kan arbejdet også være for hårdt. De fleste arbejder i forvejen på fuld tid og har både familie og fritidsinteresser. Så kan dagen simpelthen blive for kort. I så fald kan du få et gartner firma til at hjælpe dig. De fleste tilbyder månedlige aftaler. Man kan også lave aftaler hvor de kommer et par gange om året. Fx til at slå græs, klippe hæk, beskærer træer o.l. Så kan du koncentrere dig selv om de mere sjove ting. Det er mere belønnende at plante noget end at klippen en hæk.

Men haven skal passes uanset hvad. Græsset vokser og er ligeglad med om du har tid til at slå det eller ej. Blomster blomstrer og visner, hækken skyder nye skud og vokser mod himlen. Der er altid noget at lave. Når det bliver for meget, kan du få brug for hjælp.

Skal der fældes nogen træer?

Det er heller ikke alt grønt arbejde du skal og kan gøre selv. Fx når der skal fældes et træ eller to, eller når der er nogle stubbe der skal fræses ned. Så er det bedst at få hjælp fra professionelle. Træfældning er ikke hverdagskost. Det er et farligt arbejde og især i byområder kan det medføre voldsomme skader når noget går galt.

Forsikringen bliver heller ikke glad for hvis du smider din 12m høje birk ind over naboens garagetag. Den slags arbejde er ikke noget for amatører.

Her kan du få hjælp til Vedligeholdelse af grønne arealer og områder i hele Nordsjælland.
Bl.a. København, Roskilde, Ballerup, Holbæk, Kalundborg, Værløse, Ølstykke, m.m.

Træpleje i byen

Træer skal jo ikke bare fældes medmindre der er en god grund til det. Træer er jordklodens lunger. Et enkelt træ producerer ilt nok til en hel familie i løbet af en dag. Så vi skal passe godt på dem. Nogle gange har træer også brug for omsorg og pleje. Det kræver en professionel indsats og faglig viden. Træpleje går tit ud på at nogen klatrer og i træet, fjerner døde grene og firer dem ned. Det er farligt arbejde som du helst ikke skal prøve selv.