Tre ting du skal overveje, når du skal have lavet nyt køkken

Det kan tage sin told på ethvert parforhold at skulle istandsætte køkken. Selv hvis den ene part er professionel, er det ikke bare en dans på roser. Køkkenet er et af de sværeste rum at istandsætte, og derfor er det også vigtigt, at du har en god plan, inden du begiver dig i kast med den opgave.

Hvis du står overfor at skulle istandsætte dit køkken, så er der mange ting der skal styr på. Heldigvis har vi samlet et kort overblik over nogen af de vigtigste ting, så lige meget om det er hele køkkenet, der skal skiftes, eller om du bare vil have udskiftet til en bordplade i eg, så kan du få noget ud af at læse med her.

Budgettet

Det siger næsten sig selv, at budgettet er det første, du skal overveje. Udover at det er rart at vide, hvor mange penge du har at gøre med, så er det faktisk også en god idé at lave et budget med lidt luft i, for når byggeprocessen først starter, kan der ofte være noget, der bliver dyrere end forventet. Hvis du f.eks. har 50.000 kroner at lave køkken for, er det derfor fornuftigt at lægge et budget på 40.000 kroner. Så har du nemlig lidt penge til overs, hvis der pludselig er brug for en ekstra elektriker eller VVS’er.

Håndværkeren

Når vi nu snakker om håndværkere, så er det ting nummer to, du skal overveje. For rigtig mange mennesker kan det være fristende at købe køkkenmoduler i en af de utallige saml selv udgaver, især når man opdager, at kvaliteten på de billige køkkener fra bolighusene og de dyrere fra køkkenfirmaerne ofte er næsten ens.

Det du skal huske på, er at det faktisk ikke er kvaliteten, du betaler ekstra penge for. Det er derimod ekspertisen. En bordplade i eg er ofte i samme kvalitet, lige meget hvor du køber den. Forskellen i prisen opstår med den mængde vejledning du får.

Bordpladen

Der er mange mennesker, der forelsker sig i en bordplade i eg, når de skal have lavet køkken og med rette, for det ser da også enormt flot ud, og selvom de fleste bordplader i eg er relativt ens, så er der stor forskel på, hvad du får, afhængigt af hvor du køber din egetræsbordplade.

Ligesom med køkkenmodulerne handler det sjældent om kvaliteten af træet, men i stedet om ekspertisen af den vejledning du får. Du vil altid få det bedste resultat, hvis du får skåret din bordplade i eg ordentligt til, og der vil de større, dedikerede firmaer ofte være lidt bedre til at få lagt det sidste touch på beskæringen, og på den måde kan du være sikker på, at du får allermest for pengene.

Som sagt er det et større indgreb at istandsætte et køkken, og derfor er det altid godt at have professionelle med på råd, så hvis du er blevet inspireret, eller hvis du brændende ønsker dig en bordplade i eg, så kan du læse mere her.